loading...
پایگاه ستاره شناسی و فضا آسمان اصفهان
سهند نوائی بازدید : 21 جمعه 14 اردیبهشت 1403 نظرات (0)

قله گرگش در 35 کیلومتری جنوب‌شرقی کاشان از سوی محققان ایرانی به‌عنوان محل احداث رصدخانه ملی ایران انتخاب شده است. این قله 3600 متری دارای بهترین پارامترهای رصدی در سطح ایران است.
دکتر رضا منصوری، استاد فیزیک دانشگاه صنعتی شریف و مجری طرح رصدخانه ملی ایران روز گذشته با اعلام این خبر و رونمایی از طرح رصدخانه ملی ایران، اعلام کرد طبق برنامه قرار است ساخت سازه رصدخانه در سال 1391 آغاز شود.

http://unknonsky.mihanblog.com

این تصویر نیز که توسط بابک امین‌تفرشی، عکاس و منجم ایرانی گرفته شده، صورت‌های فلکی جبار، کلب اکبر، کلب اصغر، خرگوش، تکشاخ و جوزا را برفراز قله گرگش نشان می‌دهد. ستاره شباهنگ، پرنورترین ستاره آسمان شب در ارتفاع اندکی از افق خودنمایی می‌کند. علی‌رغم وجود آلودگی نوری شهرهای تهران، قم، کاشان و اصفهان در نزدیکی افق و حتی تابش نور مهتاب که زمین را روشن کرده است، تاریکی و شفافیت آسمان در ارتفاع‌های بالاتر آسمان در این رصدگاه بی‌نظیر است و بهترین شرایط رصدی را برای تلسکوپ 3.5 متری ایران فراهم خواهد آورد.

بابک امین‌تفرشی و اشین زاکاریان، عکاسان ایرانی نیز تصاویری از آسمان شب بر فراز قله گرگش تهیه کرده‌اند که برای تماشای آن‌ها و دانلود تصاویر پرکیفیت می‌توانید به وبگاه پروژه «جهان در شب»، TWAN مراجعه کنید.
سهند نوائی بازدید : 14 جمعه 14 اردیبهشت 1403 نظرات (0)

چهار ماهواره "ظفر "، "رصد1 "، "فجر "، "دانشجویی امیركبیر " و همچنین نمونه مهندسی موتور ماهواره‌بر "سفیر B1 " و كپسول زیستی "كاوشگر4 " رونمایی شد.

 نمونه مهندسی ماهواره ملی ‌‌ "ظفر " نیز توسط دانشگاه علم و صنعت و به سفارش سازمان فضایی ایران ساخته شده ‌كه با فناوری سطح بالا و كاملا عملیاتی است و قابلیت عكسبرداری رنگی با قدرت تفكیك بهتر از 80 متر را داراست و مقایسه این ماهواره با ماهواره "نوید علم و صنعت " بیانگر ارتقای بیش از 5 برابری خط فناوری دوربین‌ها، دوبرابری دقت كنترل و افزایش بیش از 15 برابری نرخ ارسال داده‌های تصویری است.
ماهواره ملی ظفر كه دارای 90 كیلومتر جرم است، به منظور استقرار در مدار دایره با ارتفاع 500 كیلومتر و زاویه انحراف مداری 55 درجه طراحی شده است.

سهند نوائی بازدید : 15 جمعه 14 اردیبهشت 1403 نظرات (0)
یک عکاس نجومی یونانی به مدت 24 ساعت از آسمان منطقه‌ای در نزدیکی آتن عکس گرفت و با کنار هم قرار دادن این تصاویر با کمک رایانه، تصویر کروی پانورامایی را از تغییرات آسمان در یک شبانه‌روز تهیه کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از لارپوبلیکا، کریس کوتسیوپلوس، عکاس نجومی یونانی این تصویر شگفت‌انگیز کروی پانوراما را از دماغه سوینو واقع در 100 کیلومتری جنوب‌غربی آتن، پایتخت یونان گرفته است. این تصویر کروی پانوراما در طول 24 ساعت گرفته شده و در مجموع حاصل ترکیب 35 تصویر از خورشید و 25 تصویر از مناظر است



این عکاس نجومی در این خصوص توضیح داد: «من از صبح 30 دسامبر 2010 با دوربین خود که روی سه پایه مستقر بود، شروع به گرفتن این عکس‌ها کردم. دقیقا هر 15 دقیقه با استفاده از یک مسافت‌سنج و یک فیلتر آستروسولار که به روی لنز دوربینم نصب کرده بودم، از موقعیت خورشید عکس می‌گرفتم. در یکی از این عکس‌ها وقتی خورشید به نزدیکی حداکثر ارتفاع خود رسید (هنگام ظهر)، فیلتر را در آوردم و عکس‌هایی گرفتم که درخشندگی خورشید را نشان می‌داد».

وی افزود: «بعد از غروب آفتاب، من عکس‌های مختلفی گرفتم تا بتوانم عبور از روز به شب را به روش طبیعی‌تری نشان دهم. شب نیز 12 عکس از منظره اطراف و آسمان گرفتم که از غرب به شرق انجام شد. در ساعت 19:30 دوربین را به طرف شمال گرداندم و شروع به گرفتن عکس‌های شب کاملا تاریک کردم که حداکثر 11 ساعت طول کشید. سپس دوربین را به جهت شمال غربی برگرداندم و به مدت نیم‌ساعت از مسیر حرکت ستارگان عکس گرفتم».

سهند نوائی بازدید : 11 جمعه 14 اردیبهشت 1403 نظرات (0)
سلام به تمام دوستان آسمان،
قصد داریم به زودی یک خبرنامه ی الکترونیکی را در
هر ماه بر روی وبلاگ گروه قرار بدیم تا بتونین دانلودش کنید.

این خبر نامه به صورت تخصصی در رابطه با جدیدترین خبرهای آسمان و فضاء
 و مقالات اعضای گروه هستش.
اگه که شما هم دوست دارین در این فعالیت
علمی شرکت داشته باشید، به ما خبر بدین.


سهند نوائی بازدید : 11 جمعه 14 اردیبهشت 1403 نظرات (0)

کاوشگر کاسینی موفق شد با آشکارسازی جو یکی از قمرهای این سیاره به نام رئا، وجود اکسیژن و دی‌اکسیدکربن را در آن شناسایی کنند. پس از تیتان و انسلادوس، این سومین قمر دارای جو در منظومه زحل به شمار می‌رود.

رئا دومین قمر بزرگ سیاره زحل، دارای اتمسفری شامل اکسیژن و دی‌اکسید کربن است. اما جو این قمر بسیار رقیق است و برای مثال چگالی اکسیژن در آن احتمالا 5 هزار میلیارد برابر کم‌تر از اکسیژن موجود در اتمسفر زمین است. ( توضیح عکس: قمر رئا در برابر سیاره زحل از دید فضاپیمای کاسینی)

به گزارش بی‌بی‌سی، وجود لایه خارجی اتمسفر در این قمر با استفاده از ابزارهای روی کاوشگر کاسینی ثابت شد. این کاوشگر شش سال است که به دور سیاره حلقه‌دار زحل و قمرهای اطرافش می‌گردد. جزئیات این اکتشاف در نسخه آنلاین مجله ساینس به چاپ رسیده است.

پیش از این دانشمندان توانسته بودند وجود اکسیژن را در جو اروپا و گانیمید، قمرهای سیاره مشتری اثبات کنند؛ اما این اولین بار است که دانشمندان این پدیده را در قمرهای زحل کشف می‌کنند.

سهند نوائی بازدید : 9 جمعه 14 اردیبهشت 1403 نظرات (0)

زیست‌اخترشناسان ناسا توانسته‌اند اسیدهای آمینه را که عنصر اصلی حیات محسوب می‌شوند را در شهاب‌سنگ‌هایی کشف کنند که تا پیش از این تصور می‌شد قادر به نگهداری از این مولکول پیچیده نیستند.

کشف نشانه‌های حیات در یک شهاب‌سنگ!

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، این کشف غیرمنتظره باعث شده که ناسا در مورد فرضیات اولیه شکل‌گیری اسیدهای آمینه بازاندیشی کند.

اسیدهای آمینه مانند قطعات پازل حیات، عنصرهای اساسی برای پی‌ریزی هرگونه حیات در زمین هستند. در ساخت میلیون‌ها پروتئین مختلفی که حیات زمین بر اساس آنها پدید آمده است، 20 گونه مختلف اسید آمینه با تنظیمات متنوع نقش داشته و دارند.

یک گروه تحقیقاتی بین‌المللی به سرپرستی دکتر دانیل گلاوین از مرکز پرواز فضایی گدارد ناسا، ‌این اسیدآمینه را در شهاب‌سنگ 2008 TC3 که سال 2008 در صحرای حبشه در شمال سودان سقوط کرد، کشف کنند.

این شهاب‌سنگ از نوع اوریلیت است، گونه‌ای نادر از سنگ‌های آسمانی که در اثر برخورد دو شهاب‌سنگ به‌وجود می‌آید. در این برخورد، گرمای سنگ تا 1100 درجه سانتی‌گراد افزایش می‌یابد و هر مولکولی از جمله اسید آمینه به کربن گداخته تبدیل می‌شود. اما باقی‌ماندن اسید آمینه پس از داغ شدن این سنگ، بدان معنی است که مدل‌های موجود کامل نیستند. 

گالوین معتقد است که اسیدهای آمینه پس از تاثیر اولیه با وجود نبود آب برای تشکیل این نوع اسید به‌وجود آمده‌اند. او و همکارانش در حال انجام آزمایش واکنش‌های شیمیایی گازی هستند تا دریابند آیا این مواد نیز قادر به تولید اسیدهای آمینه بدون وجود آب هستند یا خیر.

سهند نوائی بازدید : 18 جمعه 14 اردیبهشت 1403 نظرات (0)

با طوفانی از فعالیت‌های فضایی طی 23 ماه آینده، ناسا این دوره طلایی را «سال منظومه شمسی» نامیده و امیدوار است دستاوردهای حاصل بتواند تحولی در دیدگاه بشر نسبت به محل زندگی خود ایجاد کند.

 ناسا خود را آماده می‌کند تا طی 2 سال آینده، مجموعه‌ای از فضاپیما‌ها، مدارگردهای سیاره‌ای و کاوشگرها و سطح‌نوردهای اکتشافی را به فضا بفرستد و از این‌رو، قصد دارد این دوران را با نام «سال منظومه شمسی» جشن بگیرد. این بازه زمانی 23 ماه به طول می‌انجامد که به اندازه یک سال مریخی است و علت این نام گذاری نیز همین است.


سازمان فضایی ایالات متحده، در هر بازه زمانی ده‌ها ماموریت فضایی را در دست اجرا دارد و دانشمندان نیز همواره در حال هدایت ماهواره‌ای به یک مدار جدید و یا هدایت آن به خط سیری جدید هستند. ولی به گفته ناسا، در دو سال آینده، تعداد ماموریت‌ها سه برابر حالت عادی خواهد بود. به گفته جیم گرین، مدیر بخش علوم سیاره‌ای ناسا، فعالیت این سازمان در نیمه دوم سال 2011، به اندازه تمام دوران اکتشافات فضایی خواهد بود!

این مجموعه فعالیت‌ها از ماه اکتبر / مهر امسال و حرکت ماهواره EPOXI به سوی دنباله‌داری دیگر آغاز خواهد شد. سپس در ماه نوامبر / آبان، زیست‌شناسان فضایی ماموریتی با نام O/OREOS را آغاز خواهند کرد، ماهواره کوچک به اندازه یک جعبه کفش که برای آزمایش میزان بقای حیات در فضا طراحی شده است. نام این ماهواره مخفف «قرار گرفتن جاندار/ آلی در معرض فشارهای مداری» است و قرار است گروهی از مولکول‌ها و میکروب‌ها را در معرض تشعشعات خورشید و پرتوهای کیهانی قرار دهد و بررسی کند چه بر سرشان می‌آید. دانشمندان در فضای میان‌سیاره‌ای مولکول‌های آلی را یافته‌اند، از همین رو ناسا می‌خواهد که بداند که آنها چگونه دوام آورده‌اند.

و علاوه بر آن، یک چتر کوچک خورشیدی بر روی O/OREOS سوار خواهد شد و در مدار زمین باز می‌شود. این چتر که NanoSail-D نام دارد، گهگاه پرتوهایی از خورشید را به زمین باز خواهد تاباند و به گفته ناسا موجب اولین «شعله‌های فانوس خورشیدی» خواهد شد. ناسا موفقیت‌های عظیمی در ارتباط با ماهواره‌های جانبی (که بر روی یک ماهواره دیگر سوار می‌شوند) داشته که مهم‌ترین آنها LCROSS، توانست وجود مقادیر زیاد آب را در زیر سطح ماه به اثبات برساند.

دیگر نقاط عطف شامل رسیدن تعدادی از فضاپیماهای جدید به سیاره ناهید؛ پرتاب یک کاوشگر خورشیدی به سوی مشتری و ماموریت نقشه‌برداری جدیدی از ماه می‌شوند و تازه این همه کار نیست. گرین می‌گوید: «تاریخ بازه زمانی اکتبر 2010 تا آگوست 2012 را به عنوان دوران طلایی اکتشافات فضایی به یاد خواهد آورد».

در ادامه به بررسی تعدادی از مهم‌ترین این ماموریت‌ها به انتخاب مجله پاپ‌ساینس می‌پردازیم:

EPOXI

دنباله‌دار هارتلی2، در تاریخ 20 اکتبر به نزدیک‌ترین فاصله از زمین می‌رسد و همین، آن‌را به هدف اصلی منجمان آماتور و ماموریت اکتشاف دنباله‌دارها تبدیل کرده است. چهارم نوامبر/ 16 آبان، اپوکسی که از حروف ابتدای عبارت Extrasolar Planet Observation and Characterization Investigation- Deep Impact eXtended Investigation به معنی «کاوشگر رصد و بررسی ویژگی‌های سیارات فراخورشیدی- ادامه تحقیقات دیپ‌ایمپکت» تشکیل شده، خود را به فاصله 700 کیلومتری هسته دنباله‌دار هارتلی2 خواهد رساند و در داخل جو سبزرنگ آن غوطه‌ور خواهد شد.

Akatsuki

کاوشگر آکاتسوکی ژاپن که مدارگرد آب‌وهوایی ناهید نیز نامیده می‌شود، در مداری استوایی بین لایه‌های بالایی اتمسفر این سیاره تا ارتفاع تقریبی 16.5 کیلومتری از سطح آن حرکت خواهد کرد. این مدارگرد بادهای شدید و ابرهای اسیدی سیاره ناهید را بررسی خواهد کرد و ابزارهای علمی آن به دنبال آثار فعالیت‌های آتشفشانی اخیر در این سیاره نیز خواهند گشت. این فضاپیما در تابستان اخیر پرتاب شد و تا ماه دسامبر / آذر به ناهید خواهد رسید.

Dawn

در جولای 2011 / تیر 1390، فضاپیمای داون خود را به مدار سیارک وستا خواهد رساند که دومین جرم سنگین در کمربند سیارکی است. هرچند وستا یک سیاره نیست، اما ویژگی‌های جالب توجهی دارد که شامل مناطق تاریک و روشن قابل تمایزی است که ظاهر ماه (قمر زمین) را تداعی می‌کند. یک سال بعد، داون موتورهای یونی خود را به مقصد سیاره کوتوله سرس روشن خواهد کرد. به گفته مقامات ناسا، این اولین فضاپیمایی خواهد بود که مدار یک جسم آسمانی را به مقصد جسمی دیگر ترک خواهد کرد.

JUNO

این فضاپیمای پوست‌کلفت (!) ماموریت دارد در مورد کمربندهای تشعشعی قدرتمند سیاره مشتری تحقیق کند، و البته نگاهی هم به شفق قطبی آن بیاندازد و هسته سیاره و میدان‌های مغناطیسی آن را نیز بررسی کند. مهندسان جعبه‌ای از تیتانیوم به وزن 227 کیلوگرم طراحی کرده‌اند تا از ابزارهای فضاپیما در برابر تشعشع حفاظت کند. جونو اولین فضاپیمای عازم مشتری خواهد بود که انرژی مصرفی خود را از سلول‌های خودشیدی تامین می‌کند و قرار است در آگوست 2011 / مرداد 1390 پرتاب شود.

Messenger


کاوشگر مسنجر که از سال 2005 به مطالعه سیاره عطارد مشغول است، در نهایت در مارس 2011 / اسفند 1389 وارد مدار آن خواهد شد. «کاوشگر سطح، محیط فضایی، ژئوشیمی و مسافت‌سنجی عطارد» در ابتدا تنها برای بررسی سیاره عطارد طراحی شده بود، اما تاکنون این کاوشگر به دانشمندان کمک کرده تا بر روی قسمت خارجی جو و طوفان‌های مغناطیسی این سیاره نیز تحقیق کنند.

STARDUST-NeXT

در روز والنتاین سال 2012 / بهمن 1390، ناسا دوباره از یک دنباله‌دار بازدید خواهد کرد که پیش از این با آن برخورد هم کرده بود. کاوشگر استارداست ماموریت دارد پس از 7 سال به سراغ دنباله‌دار تمپل1 برود که ناسا پیش از این کاوشگر دیپ‌ایمپکت را در جولای 2005 / تیر 1384 به آن کوباند. استارداست پیش از این با دنباله‌دار وایلد2 نیز برخورد داشته و پس از گردآوری چند نمونه، آن‌ها را در سال 2006 به زمین بازگرداند.

GRAIL

این ماموریت‌های قمری وظیفه دارند با نقشه‌برداری ازمیدان مغناطیسی ماه، به دانشمندان کمک کنند ساختار داخلی تنها قمر زمین را درک کنند. گریل شامل دو فضاپیمای دوقلو خواهد بود که به دنبال هم به دور ماه می‌چرخند و احتمالا در سپتامبر 2011 / شهریور 1390 به فضا پرتاب خواهند شد.

Opportunity


به رغم این‌که مریخ‌نورد اسپیریت (قل اول مریخ‌نورد آپورتونیتی) برای همیشه در شن‌های مریخ به دام افتاده؛ اما مریخ‌نورد آپورتونیتی (که بعضی آن‌را فرصت ترجمه کرده‌اند) پس از گذشت 6 سال از فرود بر روی خاک سرخ این سیاره، هنوز در حال گشت زدن است. سفر کنونی این مریخ‌نورد، آن را به لبه دهانه آتشفشانی Endeavour می‌رساند که البته به اندازه یک رقابت ماراتن طول خواهد کشید! به گفته ناسا، این مریخ‌نورد تقریبا در میانه سال 2012 / تابستان 1391 به کناره‌های آتشفشان خواهد رسید و این، شاهکاری برجسته برای مریخ‌نوردی است که در طراحی اولیه‌اش قرار بود فقط 90 روز دوام بیاورد و حداکثر 1 کیلومتر جابجا شود.

 CURIOSITY

ولی مهم‌ترین این ماموریت‌ها، مریخ‌نورد نسل بعدی ناسا با نام کیوریاسیتی (کنجکاوی) است که منبع انرژی هسته‌ای دارد، از یک بازوی روباتی دو متری مجهز به یک مته بهره می برد و وظیفه دارد به دنبال نشانه‌های حیات بگردد. اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، این مریخ‌نورد در آگوست 2012 / مرداد 1391 به مریخ خواهد رسید. مهندسان امیدوارند این ماشین کنجکاو هم به اندازه پیشینیانش شجاع و مقاوم باشد تا دانشمندان ناسا بتوانند برای سال‌ها مشغول کار با آن باشند؛ یعنی مدت‌ها بعد از پایان سال منظومه شمسی ناسا!

سهند نوائی بازدید : 19 جمعه 14 اردیبهشت 1403 نظرات (0)

بازگشت طوفان اژدها در سیاره زحل موجی از شگفتی را در میان منجمان به همراه داشته است. طول این طوفان عظیم هم‌اکنون 5.5 برابر قطر زمین و 1.8 برابر قطر لکه سرخ، بزرگ‌ترین طوفان سیاره مشتری است.
این طوفان که پنج سال پیش توسط فضاپیمای کاسینی کشف شد، از حلقه‌های زحل هم درخشان‌تر است و می‌توان آن را با تلسکوپی متوسط مشاهده کرد.

سهند نوائی بازدید : 15 جمعه 14 اردیبهشت 1403 نظرات (0)

آیا جهان ما می تواند غشاء شناوری در ابعاد دیگر فضا باشد؟ ماهیت واقعی ماده تاریک چیست؟ بعد چهارم فضا و زمان کجاست؟ چرا هر دو سوی جهان مشابه هم است؟ در این مقاله به برسی 10 تئوری برتر جهان که به عنوان عجیب ترین تئوری های کیهان شناسی برگزیده شده اند خواهیم پرداخت و نگاهی بر این نظریه ها از قبیل تئوری برخوردهای غشایی، جهان های زاینده، بعد چهارم ، هستی طلایی، نفوذ جاذبه ،روح هستی، جهان کوچک، نوترون های خنثی، ماتریکس و... خواهیم داشت.


1.برخوردهای غشایی

آیا جهان ما می تواند غشاء شناوری در ابعاد دیگر فضا باشد که مرتباً به جهان های دیگر برخورد می کند؟ بر طبق یکی از نظریه های موجود در تئوری «جهان غشایی» (braneworld) فضا ابعاد زیادی دارد و تا زمانی که جاذبه بر آنها اعمال می شود ما در جهان خودمان که تنها دارای سه بعد می باشد محصوریم. نیل توروک (Neil Turok) از دانشگاه کمبریج و پائول استاینر (Paul Steinhardt) از دانشگاه پرینستون نیوجرسی، در ایالات متحده، در حال کار بر روی نظریه چگونگی رخداد بیگ بنگ در زمانی که جهان ما با جهان همسایه برخورد نمود، می باشند. این تصادف ها و برخوردها مرتب اتفاق می افتد و هر لحظه بیگ بنگ جدیدی را به وجود می آورد. بنابراین اگر این مدل از چرخه هستی درست باشد در واقع هستی ما فناناپذیر می باشد.

2- جهان های زاینده

زمانی که مواد در یک حجم فوق العاده کم در مرکز یک سیاه چاله فشرده می شوند یک انفجار بزرگ رخ داده و یک دنیای جدید (new baby universe) متولد می شود. قوانین فیزیکی در نسل جدید متولد شده ممکن است اندکی با والدین متفاوت باشد. این نطریه زاد و ولد هستی توسط لی اسمالین (Lee Smolin) از انستیتو پریمر در واترلو کانادا ارائه شده است. هستی هایی که سیاه چاله های زیادی تولید می کنند فرزندان زیادی نیز دارند. بنابراین در آخر جمعیت غالب را به خود اختصاص خواهند داد. اگر ما در جهان نوعی زندگی می کنیم آن جهان باید قوانین و ثابت های فیزیکی ای داشته باشد که تولید سیاه چاله ها را به بهترین نحو به انجام برساند. اما هنوز مشخص نشده که آیا جهان ما مشمول این قانون می شود یا خیر!

3.بعد چهارم (فضا-زمان)

یکی از عجیب ترین تئوری های گیتی شناسی این است که بعد چهارم فضا-زمان (space-time) در واقع ماده فوق العاده هادی ای(superfluid substance) است که در آن اصطکاک حرکتی برابر با صفر است. طبق نظریه فیزیکدانها پائول مازو (Pawel Mazur) از دانشگاه کارولینای جنوبی و جورج چاپلین (George Chapline) در آزمایشگاه لاورنس لیور مور (Lawrence Livermore) کالیفرنیا، اگر جهان در حال چرخش باشد بعد چهارم فوق العاده هادی تحت تاثیر گردابها قرار گرفته و پراکنده می شود و در واقع این گردابها بذر ساختارهایی نظیر کهکشانها را پخش می کنند. مازور معتقد است که جهان ما از یک ستاره در حال فروپاشی به وجود آمده، در جایی که مواد ستاره ای و فضاهای هادی می توانستند انرژی تاریک (dark energy) تولید کنند. انرژی تاریک در واقع نیرویی است که باعث گسترش هستی می شود.

سهند نوائی بازدید : 23 جمعه 14 اردیبهشت 1403 نظرات (0)

كاوشگر وسیله ای بدون سرنشین است که برای کاوش های فضایی به فضا فرستاده می شود. یک کاوشگر ممکن است در فواصل دوردست در فضا انجام ماموریت نماید یا ممکن است دور یک سیاره یا قمر گردش کند و یا بر روی سطح آنها فرود اید. ممکن است یک سفر یک طرفه انجام دهد و یا ممکن است نمونه ها و اطلاعاتی را با خود به زمین بازگرداند.
بیشتر کاوشگرها اطلاعات را از طریق رادیو در پروسه ای با نام تلمتری (telemetry) به زمین ارسال می کنند.



ماه نوردها و کاوشگرهایی که بر روی سطح مقصد فرود می ایند بر اساس نحوه فرودشان طبقه بندی می شوند.
گروهی که در هنگام نزدیک شدن به جرم مورد نظر، از سرعت خود نمی کاهند(Impact vehicles). گروهی به تجهیزاتی شبیه به تشک بادی مجهزند که موجب کاهش شدت برخورد می شوند(Hard-landers). گروهی به آرامی و با سرعتی بسیار اندک به سطح مورد نظر می رسند(Soft-landers). گروهی نیز به داخل سطح جرم مورد نظر نفوذ
می کنند(Penetrator)

تعداد صفحات : 15

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 1
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 3
  • آی پی دیروز : 4
  • بازدید امروز : 5
  • باردید دیروز : 5
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 17
  • بازدید ماه : 13
  • بازدید سال : 271
  • بازدید کلی : 5,558